SKŁADNIKI (1 porcja - 263 kcal)
2 jajka
1-2 figi
1 łyżka serka koziego do smarowania
1 łyżeczka syropu klonowego
sól, pieprz
1 łyżeczka masła/oleju do smażenia
PRZYGOTOWANIE
Jajka roztrzepujemy przy pomocy rózgi - omlet będzie dzięki temu puszysty.
Doprawiamy solą i pieprzem. Na małej patelni rozpuszczamy masło i wylewamy masę.
Smażymy do ścięcia - możemy na chwilę obrócić na drugą stronę. Figi kroimy w plasterki.
Usmażony omlet przekładamy na talerz, smarujemy połówkę serkiem, układamy figi i polewamy syropem klonowym. Składamy na pół i podajemy. Smacznego!
1 omlet - 263 kcal:
- białko - 14 g
- tłuszcze - 19 g
- węglowodany - 10 g
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Możecie też dołączyć do grupy Kuchenne FIT Rewelacje, gdzie znajdziecie mnóstwo inspiracji na zdrowe jedzonko :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz