Omlety uwielbiam, szparagi też - polecam Wam na sycące śniadanie białkowo-tłuszczowe lub lekki obiad :) Albo nawet na kolację ;) jest pysznie <3 SKŁADNIKI (1 porcja - 340 kcal) 2 jajka 5 szt zielonych szparagów 1/4 kulki mozzarelli (30 g) 5 pomidorków koktajlowych 2 plasterki szynki parmeńskiej sól, pieprz, zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE Szparagi myjemy i odrywamy zdrewniałe końce. Kroimy na 2 cm kawałki. Na małej patelni roztapiamy masło, smażymy kawałki szparagów (bez główek) na średnim ogniu przez 5 minut (w ostatniej minucie dorzucamy główki). Jajka roztrzepujemy, doprawiamy solą i pieprzem i wylewamy masę na patelnię. Dodajemy porwaną na kawałki mozzarellę, połówki pomidorków i paski szynki. Posypujemy ziołami. Smażymy pod przykryciem na małym ogniu, aż omlet się zetnie. Od razu podajemy. Smacznego :)
1 porcja - 340 kcal - białko - 27 g - tłuszcz - 22 g - węglowodany - 11 g - błonnik - 3.5 g
Obniża cholesterol, ma mnóstwo witamin i minerałów (np. więcej potasu niż banany) - awokado 💚Często pytacie co z niego wyczarować - dla Was zatem moc inspiracji :) KLIK! KLIK! KLIK!