czwartek, 8 listopada 2018

Gęsina na Świętego Marcina

Przed nami święto 11 listopada - dzień Św. Marcina i wyjątkowe obchody 100 - lecia Niepodległości Polski. 
Wyjątkowo także świętujemy w tym roku dłużej ;) 

Gęsina po latach zapomnienia powraca na polskie stoły - mam więc dla Was 3 pyszne przepisy na ten długi weekend - możecie zatem wypróbować wszystkie :) 

Do pieczenia polecam Wam taką brytfannę - gęsiarkę KLIK, KLIK!























Pieczona gęś nadziewana jabłkami z majerankiem KLIK! KLIK!

gęś nadziewana


Piersi z gęsi w czerwonym winie z gruszką i żurawiną KLIK! KLIK!


piersi z gęsi


Pierś z gęsi pieczona na jabłkach KLIK! KLIK!


gęś w jabłkach


Który przepis podoba Wam się najbardziej ? 
Dajcie znać w komentarzach :) 



Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie 

1 komentarz:

  1. Rany, pierś z żurawiną pieczona w winie wygląda przepysznie! Ta wersja gęsiny podoba mi się najbardziej. Aż przypomina mi się wesele w hotelu w Opolu, które organizowała moja koleżanka. Podali podobną gęsinę, tylko zamiast żurawiny użyli bodajże czarnych porzeczek. Pychota!

    OdpowiedzUsuń