Wyjątkowo także świętujemy w tym roku dłużej ;)
Gęsina po latach zapomnienia powraca na polskie stoły - mam więc dla Was 3 pyszne przepisy na ten długi weekend - możecie zatem wypróbować wszystkie :)
Do pieczenia polecam Wam taką brytfannę - gęsiarkę KLIK, KLIK!
Pieczona gęś nadziewana jabłkami z majerankiem KLIK! KLIK!
Piersi z gęsi w czerwonym winie z gruszką i żurawiną KLIK! KLIK!
Pierś z gęsi pieczona na jabłkach KLIK! KLIK!
Który przepis podoba Wam się najbardziej ?
Dajcie znać w komentarzach :)
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Rany, pierś z żurawiną pieczona w winie wygląda przepysznie! Ta wersja gęsiny podoba mi się najbardziej. Aż przypomina mi się wesele w hotelu w Opolu, które organizowała moja koleżanka. Podali podobną gęsinę, tylko zamiast żurawiny użyli bodajże czarnych porzeczek. Pychota!
OdpowiedzUsuń