SKŁADNIKI (na 2 porcje - 1 porcja tylko 300 kcal!)
1 średnia lub 2 małe cukinie
puszka krojonych pomidorów
lub 4 pomidory
1 średnia biała cebula
1 duży ząbek czosnku
szczypta cynamonu
łyżeczka erytrolu/ksylitolu
1/2 łyżeczki ostrej papryki wędzonej
sól, pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki startego parmezenu
PRZYGOTOWANIE
Cukinię myjemy i kroimy w paski/julienne. Cebulę kroimy w kosteczkę i przesmażamy na oliwie. Dodajemy krojone pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Chwilę redukujemy sos i gdy zgęstnieje dodajemy cukinię. Całość mieszamy razem i podgrzewamy przez 2 minuty. Przekładamy na talerze i posypujemy parmezanem. Smacznego :)
Zapraszam na fanpage na Facebooku oraz Instagram
Nigdy bym nie pomyślała, żeby dodać do takiego spaghetti cynamon, a robię często, z cukinią albo ze zwykłym makaronem. Trzeba wypróbować. :)
OdpowiedzUsuń