1 burak upieczony (lub ugotowany w wodzie) - 120 g - można kupić już gotowe gotowane :)
2 garście rukoli
50 g sera feta
kawałek czerwonej cebuli (20 g)
1 łyżka pestek dyni
1 łyżeczka nasion słonecznika
dressing:
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka wody
szczypta słodzidła (u mnie erytrol, może być
cukier lub ksylitol)
PRZYGOTOWANIE
Rukolę myjemy i osuszamy. Buraka (bez skórki) kroimy w cienkie plasterki, cebulę w piórka a fetę w kostkę. Nasiona i pestki prażymy na suchej patelni. Łączymy składniki i polewamy całość przygotowanym dressingiem :) Smacznego!
Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!
Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!
Porcja sałatki z podanych składników to 348 kcal:
- białko - 15.5 g
- tłuszcze - 25.5 g
- węglowodany - 12.5 g
- błonnik - 4 g
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Smaczna i zdrowa! Polecam!
OdpowiedzUsuń