SKŁADNIKI (dla 4 osób)
500 g mięsa z udek kurczaka
ciemny sos sojowy
2 cebule
4 łyżki cukru trzcinowego
pasta chili
PRZYGOTOWANIE
Kurczaka kroimy w paski lub większą kostkę. Cebule w piórka.
Mięso przekładamy do miski i zalewamy kilkoma łyżkami sosu sojowego. Dodajemy pastę chili (według upodobań). Całość mieszamy i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Rozgrzewamy woka i karmelizujemy cukier (uważamy by się nie przypalił).Dodajemy mięso i trochę sosu sojowego i smażymy na dużym ogniu, aż mięso się zrumieni, a sos zredukuje.
Na końcu wrzucamy cebulę i przesmażamy całość kilka minut cały czas mieszając.
Podajmy z dodatkami - u nas, tak jak już wspomniałam z żółtym ryżem (i odrobiną słodkiego sosu chili) oraz sałatą. Smacznego!
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz