1 placuszek - bez dodatków - 105 kcal)
1 szklanka płatków orkiszowych (100 g)
1 jajko
150 g dowolnego mleka
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Do podania: np owoce. orzechy, syrop klonowy
PRZYGOTOWANIE
Płatki miksujemy na mąkę, dodajemy mleko, jajko i proszek, mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Smażymy na minimalnej ilości oleju z dwóch stron. Podajemy z ulubionymi owocami, skrapiamy syropem klonowym - możemy posypać orzechami. Pysznie, zdrowo, kolorowo :)
Życzę Wam cudownych Walentynek - jeśli obchodzicie i miłości każdego dnia!
Szukasz blendera ręcznego? - TUTAJ - KLIK! duży wybór!
Szukasz blendera ręcznego? - TUTAJ - KLIK! duży wybór!
1 porcja - 105 kcal:
- białko - 3 g
- tłuszcze - 0,6 g
- węglowodany - 12 g
- błonnik - 2 g
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Zwał, jak zwał ;), ale są pyszne i te super dodatki :)
OdpowiedzUsuńPychotka :D
:)
UsuńDziękuję za przepis :) Wyszły super! Moje ulubione :)
OdpowiedzUsuńBardzo mnie to cieszy :) pozdrawiam
Usuńpysznosci
OdpowiedzUsuńWow, ale przepysznie to wygląda <3 Na pewno skorzystam z przepisu ;)
OdpowiedzUsuńPłatki zbożowe to świetny pomysł na wzbogacenie naszej diety o dodatkowe i jakże zdrowe składniki odżywcze. Bardzo często sięgam po płatki orkiszowe jako dodatek do śniadania, ale naleśników jeszcze nie robiłam. Koniecznie muszę wypróbować, na pewno są pyszne ;)
OdpowiedzUsuńkoniecznie :) smacznego!
Usuń