Prosty przepis na obiad we włoskich klimatach - penne ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą - szybko i mega smacznie!
SKŁADNIKI (dla 2 osób (porcje raczej damskie :))
- 1 porcja - 556 kcal)
150 g makaronu razowego penne
3 ząbki czosnku
3 garście szpinaku (75 g)
100 g fety
4 plastry suszonych pomidorów w zalewie
2 łyżki oleju z zalewy z pomidorów
1 łyżeczka pestek dyni
1 łyżeczka nasion słonecznika
sól, pieprz, suszone oregano
PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Czosnek kroimy na plasterki i podsmażamy na łyżce oleju z pomidorów, dodajemy porwany szpinak i pokrojone w paski pomidory. Smażymy chwilę, aż szpinak zwiędnie. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Wrzucamy makaron i mieszamy całość. Rozkładamy na talerze, skrapiamy drugą łyżką oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę fetę i posypujemy dynią i słonecznikiem. Smacznego!
1 porcja - 556 kcal:-
- białko - 24 g
- tłuszcze - 27 g
- węglowodany - 53 g
- błonnik - 10 g
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz