wtorek, 13 lutego 2018

Makaron ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami

Prosty przepis na obiad we włoskich klimatach - penne ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą - szybko i mega smacznie!

makaronSKŁADNIKI (dla 2 osób (porcje raczej damskie :))
 - 1 porcja - 556 kcal)
150 g makaronu razowego penne 
3 ząbki czosnku
3 garście szpinaku (75 g)
100 g fety
4 plastry suszonych pomidorów w zalewie
2 łyżki oleju z zalewy z pomidorów
1 łyżeczka pestek dyni
1 łyżeczka nasion słonecznika
sól, pieprz, suszone oregano

PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Czosnek kroimy na plasterki i podsmażamy na łyżce oleju z pomidorów, dodajemy porwany szpinak i pokrojone w paski pomidory. Smażymy chwilę, aż szpinak zwiędnie. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Wrzucamy makaron i mieszamy całość. Rozkładamy na talerze, skrapiamy drugą łyżką oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę fetę i posypujemy dynią i słonecznikiem. Smacznego!


feta
fit przepisy




1 porcja - 556 kcal:-
- białko - 24 g
- tłuszcze - 27 g
- węglowodany - 53 g
- błonnik - 10 g

Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie  



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz