Lubicie popularne desery w zdrowszej wersji? Nadal są dość kaloryczne za to ze zdrowych składników :) Dzisiaj zapraszam na monte z kaszy jaglanej. SKŁADNIKI (na 2-3 porcje - całość ok. 740 kcal) 50 g kaszy jaglanej 150 g mleczka kokosowego bez cukru 50 g masła orzechowego 2 łyżki syropu klonowego 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżka orzechów laskowych szczypta soli morskiej PRZYGOTOWANIE Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodajemy pozostałe składniki (prócz kakao) i wszystko razem miksujemy na gładką masę.Do połowy-2/3 dodajemy kakao i mieszamy. Przekładamy warstwami do naczyń i posypujemy posiekanymi orzechami. Przed podaniem możemy schłodzić - wtedy deser zgęstnieje. Smacznego :)
Doskonale się prezentuje. I wyjątkowo apetycznie. Muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńdziękuję i polecam :)
UsuńMleko kokosowe ma byc z puszki cyz jakies inne?
OdpowiedzUsuńZ puszki :)
UsuńDeser wygląda bardzo apetycznie. Nie rozumiem sensu ostatniego zdania. Co ma słodzenie do gęstości deseru
OdpowiedzUsuńoczywiście miało być schłodzić :) pozdrawiam
UsuńKaszę ugotować na mleku kokosowym? :-)
OdpowiedzUsuńNie, w wodzie ☺
Usuńświetny deser
OdpowiedzUsuń