
400-450 g polędwiczki wieprzowej
50 g twardego sera dojrzewającego
startego na małych oczkach
1 jajko
75 g bułki tartej
sól, pieprz
świeże zioła: rozmaryn, szałwia
mięta, natka pietruszki
oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE

Mięso przecinamy na dwa równe kawałki, doprawiamy solą i pieprzem. Zamaczamy w roztrzepanym jajku, a potem obtaczamy w ziołowo-serowej panierce. Obsmażamy na rozgrzanej oliwie po 5 minut z każdej strony, a potem zapiekamy 10-15 minut. Podajemy pocięte w plastry z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Przepis pochodzi z książki "Italia do zjedzenia", której recenzję przeczytacie tutaj KLIK!
1 porcja (100 g)- ok 350 kcal
- białko - 29 g
- tłuszcze - 19 g
- węglowodany - 13.5 g
- błonnik - 1.15 g
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Świetnie to wygląda, ja ostatnio skusiłem się na polędwiczki w sosie chrzanowym i również wyszły świetne! :)
OdpowiedzUsuń