Pyszna, aromatyczna pasta z pomidorów, słonecznika i pestek dyni. Bogata w zdrowe tłuszcze, doskonale zastąpi masło czy margarynę na kanapce :)
SKŁADNIKI (na 4 kromki - 1 kanapka z pastą - 118 kcal) 1 średni pomidor 2 suszone pomidory z zalewy (30 g) 1 łyżka nasion słonecznika 1 łyżka pestek dyni 1 łyżeczka świeżej kolendry świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Pomidora sparzamy i obieramy ze skórki, suszone pomidory odsączamy z zalewy. Słonecznik i pestki dyni miksujemy blenderem . Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy razem. Doprawiamy pieprzem. Smacznego :) Szukasz blendera ręcznego? - TUTAJ - KLIK! duży wybór!
1 kromka chleba pełnoziarnistego żytniego z pastą - 118 kcal - białko - 3.8 g - tłuszcze - 4.2 g - węglowodany - 15.9 g - błonnik - 3.75 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Świetny pomysł na domową pastę!
OdpowiedzUsuńDzięki 😀👍
UsuńTo musi byc pycha. Bardzo lubie suszone pomidorki, a jeszcze te dodatki...Pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńW takim razie polecam koniecznie wypróbować 😀 pozdrawiam
Usuń