Pyszna, aromatyczna pasta z pomidorów, słonecznika i pestek dyni. Bogata w zdrowe tłuszcze, doskonale zastąpi masło czy margarynę na kanapce :)
SKŁADNIKI (na 4 kromki
- 1 kanapka z pastą - 118 kcal)
1 średni pomidor
2 suszone pomidory z zalewy (30 g)
1 łyżka nasion słonecznika
1 łyżka pestek dyni
1 łyżeczka świeżej kolendry
świeżo mielony pieprz
PRZYGOTOWANIE
Pomidora sparzamy i obieramy ze skórki, suszone pomidory odsączamy z zalewy.
Słonecznik i pestki dyni miksujemy blenderem . Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy razem. Doprawiamy pieprzem. Smacznego :)
Szukasz blendera ręcznego? - TUTAJ - KLIK! duży wybór!
1 kromka chleba pełnoziarnistego żytniego z pastą - 118 kcal
- białko - 3.8 g
- tłuszcze - 4.2 g
- węglowodany - 15.9 g
- błonnik - 3.75 g
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
poniedziałek, 6 listopada 2017
Pasta z suszonych pomidorów i nasion
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Świetny pomysł na domową pastę!
OdpowiedzUsuńDzięki 😀👍
UsuńTo musi byc pycha. Bardzo lubie suszone pomidorki, a jeszcze te dodatki...Pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńW takim razie polecam koniecznie wypróbować 😀 pozdrawiam
Usuń