poniedziałek, 6 listopada 2017

Pasta z suszonych pomidorów i nasion

Pyszna, aromatyczna pasta z pomidorów, słonecznika i pestek dyni. Bogata w zdrowe tłuszcze, doskonale zastąpi masło czy margarynę na kanapce :) 

SKŁADNIKI (na 4 kromki 
- 1 kanapka z pastą - 118 kcal)  
suszone pomidory1 średni pomidor
2 suszone pomidory z zalewy (30 g)             
1 łyżka nasion słonecznika
1 łyżka pestek dyni
1 łyżeczka świeżej kolendry
świeżo mielony pieprz

PRZYGOTOWANIE
Pomidora sparzamy i obieramy ze skórki, suszone pomidory odsączamy z zalewy.
Słonecznik i pestki dyni miksujemy blenderem . Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy razem. Doprawiamy pieprzem. Smacznego :) 


Szukasz blendera ręcznego?  - TUTAJ - KLIK! duży wybór!



pasta kanapkowa
pomidory 1 kromka chleba pełnoziarnistego żytniego z pastą - 118 kcal
- białko - 3.8 g
- tłuszcze - 4.2 g
- węglowodany - 15.9 g
- błonnik - 3.75 g

Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie 


Moje Kuchenne Rewelacje




4 komentarze:

  1. Świetny pomysł na domową pastę!

    OdpowiedzUsuń
  2. To musi byc pycha. Bardzo lubie suszone pomidorki, a jeszcze te dodatki...Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W takim razie polecam koniecznie wypróbować 😀 pozdrawiam

      Usuń