SKŁADNIKI (na 12 sztuk)
Ciasto
Składniki mokre
1 duże jabłko (obieramy i kroimy w kosteczkę)
2 jajka
1 szklanka mleka
3 łyżki oleju
2 jajka
1 szklanka mleka
3 łyżki oleju
Składniki suche
1 łyżeczka cynamonu
2 szklanki mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
1/2 szklanki cukru trzcinowego
2 szklanki mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
1/2 szklanki cukru trzcinowego
PRZYGOTOWANIE
Przygotowujemy 3 miski.
W jednej składniki kruszonki mieszamy w palcach do uzyskania sypkiej kruszonki :)
W pozostałych mieszamy osobno składniki suche i mokre, po czym łączymy i mieszamy razem.
Napełniamy foremki muffinkowe (u mnie blaszana na 12 sztuk) do 3/4
wysokości i posypujemy kruszonką. Pieczemy w 200 stopniach przez 20 minut (bez
termoobiegu). Uchylamy drzwiczki piekarnika i pozostawiamy na 10 minut. Studzimy i podajemy :) Smacznego!
Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK!
Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz