SKŁADNIKI
250 g chudego twarogu
200 g wędzonego fileta z makreli
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka oliwy z oliwek
pół pęczka szczypiorku
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
Twaróg rozgniatamy widelcem i mieszamy z jogurtem. Dodajemy posiekaną rybę i szczypiorek. Mieszamy z oliwą, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. smarujemy ulubione pieczywo :) Smacznego!
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Pamiętam ten smak z dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńTo polecam zrobić i sobie powspominać 😀 pozdrawiam
UsuńBardzo lubię. Jak nie mam czasu skubać makreli, wrzucam puszkę sardynek. Gdy brakuje szczypiorku, siekam drobno cebulę i dodaję np. natkę pietruszki lub rukolę, roszponkę. Dziękuję za przypomnienie :)
OdpowiedzUsuńBardzo proszę, smacznego 😀
Usuń