Kiedy nie macie chęci na stanie przy patelni a zjedlibyście coś pomiędzy omletem a jajecznicą - zróbcie jajeczne muffinki - same się praktycznie robią, a z dodatkami można pokombinować :)
Dzisiaj jedna z moich ulubionych wersji - muffiny ze szpinakiem, fetą i papryką :)
Pyszności :)
SKŁADNIKI (na 9 sztuk
- 1 szt. ok. 60 kcal)
4 jajka
100 g fety
1/2 szt. czerwonej papryki
1 szklanka posiekanego szpinaku
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól, pieprz, granulowany czosnek
PRZYGOTOWANIE
Jajka roztrzepujemy, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dodajemy szczypiorek, szpinak i pokrojoną w kosteczkę fetę oraz paprykę. Formę do muffinek (9 otworów) - smarujemy tłuszczem (możemy też wykorzystać foremki silikonowe - bez natłuszczania).
Wlewamy masę i wstawiamy formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez 15 minut. Podajemy z pełnoziarnistym pieczywem. Smacznego :)
1 sztuka - 60 kcal:
- białko - 5 g
- tłuszcz - 4 g
- węglowodany - 0,6 g
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
wtorek, 17 października 2017
Muffiny jajeczne ze szpinakiem i fetą
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Super! Bardzo apetycznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuń