W lasach zatrzęsienie grzybów, więc mam dla Was przepis na pyszne kremowe spaghetti z kurkami - niebo w gębie a roboty niewiele :)
SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja 565 kcal)
400 g pełnoziarnistego spaghetti
300 g kurek
1 biała średnia cebula
1/2 pęczka natki pietruszki
200 ml śmietany 30%
sól, pieprz, suszony tymianek\
1 łyżka oleju rzepakowego
PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę siekamy w kostkę, większe kurki kroimy na mniejsze kawałki. Szklimy cebulę na oleju, dodajemy kurki i przesmażamy razem kilka minut. Wlewamy śmietanę, doprawiamy łyżeczką tymianku, solą i pieprzem.
Na średnim ogniu, często mieszając redukujemy sos, aż zgęstnieje. Na koniec dodajemy posiekaną natkę i 2 łyżki wody, w której gotował się makaron. Odcedzony makaron podajemy z sosem, możemy też dodać go na patelnię i wymieszać całość. Od razu podajemy. Smacznego :)
1 porcja - 565 kcal
- białko - 16 g
- tłuszcze - 20,5 g
- węglowodany - 67 g
- błonnik - 15 g
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
poniedziałek, 11 września 2017
Razowe spaghetti z kurkami w sosie śmietanowo-ziołowym
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
makaron razowy i kurki...czego chcieć więcej?
OdpowiedzUsuńno właśnie :)
UsuńMiałam chęć na kurki i będę jeść kurki :-)
OdpowiedzUsuńSmacznego 😀👍
UsuńO jeju, no takiego spaghetti to ja jeszcze nie jadłam - pyszności!
OdpowiedzUsuńpolecam spróbować -pycha!
Usuń