SKŁADNIKI
(dla 4 osób - 1 porcja 570 kcal)
400 g makaronu razowego spaghetti
1/2 dużej białej cebuli
3 ząbki czosnku
1 puszka pomidorów krojonych w zalewie
400 g krewetek tygrysich
3 łyżki oliwy ziołowej (u nas rozmarynowa z tego przepisu)
6 suszonych pomidorów
sól, pieprz i cukier do smaku
świeża bazylia - 4-5 gałązek
10 pomidorków koktajlowych
PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Cebulę i czosnek drobno siekamy i przesmażamy na dużej patelni na rozgrzanej oliwie. Dodajemy sprawione krewetki i smażymy kilka minut. Zalewamy pomidorami z puszki i dodajemy posiekane w paski suszone pomidory. Całość dusimy, aż sos zgęstnieje.Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem do smaku.Mieszamy sos z odcedzonym makaronem, dorzucamy pokrojone pomidorki koktajlowe i posiekaną bazylię. Smacznego :)
- białko - 36,5 g
- tłuszcze - 9,5 g
- węglowodany - 81 g
- błonnik - 0,7 g
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz