
1 duża podwójna pierś kurczaka (400 g)
1/2 świeżego ananasa
1 mała czerwona cebula
mieszanka sałat z roszponką
duża garść rukoli
2 łyżki oliwy
przyprawa do gyrosa
cynamon
PRZYGOTOWANIE
Piersi myjemy, wycinamy błonki i kroimy wzdłuż na cieńsze kotlety. Doprawiamy obficie przyprawą do gyrosa i skrapiamy połową oliwy. Odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Ananasa obieramy, wycinamy twardy środek, kroimy na duże kawałki i grillujemy po kilka minut z każdej strony. Po wystudzeniu kroimy w dużą kostkę. Piersi grillujemy i tniemy w grubsze plastry.
Mieszamy sałaty z rukolą, dodajemy ananasa, mięso i pokrojoną w półplasterki cebulę.
Całość oprószamy łyżeczką cynamonu, polewamy resztą oliwy i mieszamy. Smacznego :)
Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!

1 porcja - 260 kcal
- białko - 24 g
- tłuszcze - 12 g
- węglowodany - 14 g
- błonnik - 3 g
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Dodaje jeszcze ser pleśniowy
OdpowiedzUsuńMoje smaki, uwielbiam polaczenie miesa z owocami :) Wyprobuje w najblizszym czasie :)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
UsuńZa ananasem nie przepadam, ale z kurczakiem bym spróbowała :-).
OdpowiedzUsuńSuper, lubię takie połączenia smaków :)
OdpowiedzUsuńdzięki :)
Usuń