SKŁADNIKI (na 4 porcje - 1 porcja 550 kcal)
400 g razowego makaronu penne
1 podwójna pierś kurczaka (300 g)
100 g jogurtu greckiego
słoiczek suszonych pomidorów (150 g po odsączeniu)
1 łyżka zalewy z pomidorów
2 garście rukoli
2 łyżki tymianku - najlepiej świeżego
sól, świeżo mielony pieprz
PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju z zalewy. Doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym tymiankiem. Wlewamy jogurt i redukujemy sos na małym ogniu. Dodajemy posiekane pomidory i odcedzony makaron. Mieszamy całość z rukolą i od razu podajemy. Smacznego!
1 porcja makaronu - 550 kcal
- białko - 40 g
- tłuszcze - 7,5 g
- węglowodany - 80 g
- błonnik - 14 g
Zdecydowanie moje smaki :)
OdpowiedzUsuńnasze też bardzo :)
Usuń