Oto jedne z moich ulubionych :)
SKŁADNIKI (na 2 porcje - 4 tosty, 1 tost - 160 kcal)
4 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego
1 dojrzałe awokado

1 jajko ugotowane na twardo
2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
świeżo mielony pieprz
PRZYGOTOWANIE
Chleb opiekamy w tosterze/opiekaczu. Smarujemy awokado, dodajemy plastry łososia i pokrojone jajko, Oprószamy pieprzem i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Możemy podać na liściach sałaty. Smacznego :)
1 tost - 160 kcal:
- białko - 7,5 g
- tłuszcze - 8 g
- węglowodany - 14 g
- błonnik - 3 g
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Hey! Poznałam Twoją stronę dopiero dziś, ale już wiem, że zostanę tu na dłużej. Bardzo podobają mi się Twoje przepisy, są łatwe w wykonaniu, a bardzo efektowne. Już znalazłam kilka propozycji na zbliżającą się Wielkanoc - dziękuję! Pozdrawiam serdecznie z Zurychu :)
OdpowiedzUsuńZapraszam serdecznie :)
UsuńJa się zaraz do Twojej Szwajcarii wirtualnie przeniosę :) pozdrawiam
Świetnie to wygląda. Strasznie lubię takie połączenia, aż zgłodniałem z samego patrzenia :)
OdpowiedzUsuńNic, tylko sobie zrobić :) pozdrawiam
UsuńMniam, mniam. Od kiedy rzadziej jem rybke, jadam pozostały zestaw, smakuje wyśmienicie ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie połączenia smakowe. Do pełni smaku oprószyłabym czarnuszką dla zdrowia i zaostrzenia smaku.
OdpowiedzUsuń