Pyszna i prosta, bogata w cenne białko oraz błonnik fit pasta fasolowa na kanapki - spróbujcie dla urozmaicenia śniadania czy kolacji!
SKŁADNIKI (na 6 grubo posmarowanych kanapek
- 1 kanapka 108 kcal)
1 puszka czerwonej fasoli (240 g po odsączeniu)
4 łyżki soku z cytryny
1 pęczek koperku
6 kromek chleba graham
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
Fasolę odsączamy z zalewy i miksujemy z sokiem z cytryny i posiekanym koperkiem (zostawiamy łyżkę do posypania kanapek). Doprawiamy solą i pieprzem. Kromki grubo smarujemy pastą i posypujemy resztą koperku. Smacznego :)
Szukasz blendera ręcznego? - TUTAJ - KLIK! duży wybór!
1 kanapka z pastą - 108 kcal
- białka - 4,85 g
- tłuszcze - 0,7 g
- węglowodany - 17,5 g
- błonnik - 4,5 g
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
czwartek, 23 marca 2017
FIT kanapkowa pasta z fasoli
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
rewelacja, zapewne jest bardzo smaczna i sycąca.
OdpowiedzUsuńDokładnie tak :) pozdrawiam
Usuń