poniedziałek, 27 lutego 2017

Pasta z tuńczyka i awokado

Pyszna i zdrowa pasta śniadaniowa? 
Połączenie awokado i tuńczyka sprawdza się bardzo fajnie :) Obecność awokado sprawia, że możemy pominąć oliwę, jogurt czy majonez - pasta jest kremowa i świetnie rozprowadza się na kanapce!

pasta kanapkowa

SKŁADNIKI
1 dojrzałe awokado
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 mała szalotka
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sok z połowy cytryny
sól 
świeżo mielony pieprz





PRZYGOTOWANIE
Tuńczyka odsączamy z zalewy, mieszamy z pokrojonym awokado, posiekaną cebulką i natką. Doprawiamy solą i pieprzem i miksujemy całość. 
Zajadamy - pasty wystarczy na 6 grubo posmarowanych kromek :) 
Smacznego!


pasta do kanapek
pasta na kanapki Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie


2 komentarze:

  1. Oj tak, awokado jest super :) Ja uwielbiam awokado z dodatkiem cytryny, kawałków papryki marynowanej (takie malutkie kawałeczki), czosnku i przypraw. Pycha! Idealna pasta na kanapki :)

    OdpowiedzUsuń