Połączenie awokado i tuńczyka sprawdza się bardzo fajnie :) Obecność awokado sprawia, że możemy pominąć oliwę, jogurt czy majonez - pasta jest kremowa i świetnie rozprowadza się na kanapce!
SKŁADNIKI
1 dojrzałe awokado
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 mała szalotka
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sok z połowy cytryny
sól
świeżo mielony pieprz
PRZYGOTOWANIE
Tuńczyka odsączamy z zalewy, mieszamy z pokrojonym awokado, posiekaną cebulką i natką. Doprawiamy solą i pieprzem i miksujemy całość.
Zajadamy - pasty wystarczy na 6 grubo posmarowanych kromek :)
Smacznego!
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Oj tak, awokado jest super :) Ja uwielbiam awokado z dodatkiem cytryny, kawałków papryki marynowanej (takie malutkie kawałeczki), czosnku i przypraw. Pycha! Idealna pasta na kanapki :)
OdpowiedzUsuńoj pycha! pozdrawiam
Usuń