Pyszne Rafaello w fit wersji
- jeśli lubicie wersję klasyczną, a liczycie kalorie - ten przepis jest dla Was :)
Dzisiaj Walentynki - więc może to być słodki akcent romantycznej kolacji ;)
SKŁADNIKI (na 15-16 kuleczek)
100 g kaszy jaglanej
1 szklanka mleka
1 łyżka oleju kokosowego
1 łyżka miodu
1 łyżka syropu klonowego
1 szklanka wiórków kokosowych + do obtoczenia
po kilka kropelek olejku migdałowego i waniliowego
kilkanaście blanszowanych migdałów
PRZYGOTOWANIE
Mleko wlewamy do rondla i wrzucamy kaszę. Gotujemy na małym ogniu, aż do całkowitego wchłonięcia płynu przez kaszę. Chwilę studzimy i dodajemy do ciepłej kaszy olej kokosowy, miód, syrop klonowy, wiórki i olejki. Całość blendujemy. Zwilżonymi dłońmi formujemy kulki, do środka każdej wkładamy migdał i obtaczamy w wiórkach. Wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Smacznego :)
Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK!
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
- 100 g fit Rafaelo - 435 kcal, tradycyjne Rafaello - 628 kcal
czy syrop klonowy możemy zamienić na daktylowy?
OdpowiedzUsuńJak najbardziej :) pozdrawiam
Usuń