SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja -265 kcal)
500 g polędwiczki wieprzowej
1 łyżka mąki (u mnie razowa)
1 biała cebula
300 g borowików (u mnie mrożone)
100 ml białego wina wytrawnego
100 ml śmietany 18 %
2 ząbki czosnku
1-2 łyżki posiekanego koperku
sól
świeżo mielony pieprz
2 łyżki masła
PRZYGOTOWANIE
Polędwiczkę ( w temperaturze pokojowej) kroimy na 2,5 cm plastry, które obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła i smażymy mięso na złoto z obu stron.
Przekładamy do garnka - najlepiej o grubym dnie. Na patelni rozpuszczamy resztę masła.
Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
1 porcja- 265 kcal
- białko - 30 g
- tłuszcze - 12 g
- węglowodany - 10 g
- błonnik - 2,75 g
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Wygląda apetycznie! Wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńNie dość, że smakowicie wyglądają, to jeszcze czytając przepis "poczułam" ich zapach :) to magia :D
OdpowiedzUsuńZgłodniałem, a u mnie dzisiaj nie ma żadnego mięsa :D
OdpowiedzUsuńWyglądają super! Aczkolwiek ja musiałabym borowiki zamienić na pieczarki :)
OdpowiedzUsuńJadłabym! ♡ Prezentują się syper, i te składniki- mniam!
OdpowiedzUsuń