wtorek, 22 listopada 2016

Spaghetti z czerwonym pesto

Kolejny w ostatnim czasie przepis na makaron na moim blogu :) 
A to dlatego, że makaron to po prostu szybkie, sycące i proste danie.
Dzisiaj spaghetti - jak zwykle u nas pełnoziarniste - z czerwonym pesto z suszonych pomidorów. Pyyyycha !!!

czerwone pestoSKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja 620 kcal)
350-400 g makaronu spaghetti
1 słoiczek pomidorów suszonych w oleju
( z ziołami )
2 ząbki czosnku
garść orzechów włoskich (u nas zamiast pinii)
3 łyżki startego parmezanu
sól, pieprz 
4 łyżki oliwek (wedle upodobania)
świeża bazylia do przybrania



PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Pomidory miksujemy wraz z zalewą, czosnkiem, orzechami i parmezanem. Doprawiamy solą i pieprzem. 
Do odcedzonego, gorącego makaronu dodajemy pesto i dokładnie mieszamy. Przekładamy na talerze i posypujemy posiekanymi oliwkami. Dekorujemy bazylią. Smacznego :) 


szybki makaron



1 porcja - 620 kcal
- białka - 16 g
- tłuszcze - 32,5 g
- węglowodany - 63 g
- błonnik - 11 g

Zapraszam na fanpage na Facebooku oraz Instagram


2 komentarze: