Kolejny w ostatnim czasie przepis na makaron na moim blogu :)
A to dlatego, że makaron to po prostu szybkie, sycące i proste danie.
Dzisiaj spaghetti - jak zwykle u nas pełnoziarniste - z czerwonym pesto z suszonych pomidorów. Pyyyycha !!!
SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja 620 kcal)
350-400 g makaronu spaghetti
1 słoiczek pomidorów suszonych w oleju
( z ziołami )
2 ząbki czosnku
garść orzechów włoskich (u nas zamiast pinii)
3 łyżki startego parmezanu
sól, pieprz
4 łyżki oliwek (wedle upodobania)
świeża bazylia do przybrania
PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Pomidory miksujemy wraz z zalewą, czosnkiem, orzechami i parmezanem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Do odcedzonego, gorącego makaronu dodajemy pesto i dokładnie mieszamy. Przekładamy na talerze i posypujemy posiekanymi oliwkami. Dekorujemy bazylią. Smacznego :)
1 porcja - 620 kcal
- białka - 16 g
- tłuszcze - 32,5 g
- węglowodany - 63 g
- błonnik - 11 g
Zapraszam na fanpage na Facebooku oraz Instagram
wtorek, 22 listopada 2016
Spaghetti z czerwonym pesto
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo lubię takie makaronowe, szybkie obiady :)
OdpowiedzUsuńJa też :) pozdrawiam
Usuń