Dzisiaj pyszny pomysł na śniadanie - owsiane placuszki bananowe - przepis od czytelniczki Sylwii (zgłoszony do konkursu na danie w 15 min.)
Placuszki możecie podać z ulubionymi dodatkami - są trochę słodkie więc postawiłam na jogurt naturalny, borówki i orzechy włoskie :)
Z przepisu wychodzi 6-7 placuszków - ja byłam w stanie na raz zjeść tylko połowę :)
SKŁADNIKI (2 porcje - 1 porcja bez dodatków - 342 kcal)
1 duży banan
2 jajka
3/4 szklanki płatków owsianych (10 łyżek)
1 łyżeczka oleju rzepakowego do smażenia
PRZYGOTOWANIE
Składniki miksujemy. Smażymy na oleju z dwóch stron placuszki na złoto.
Podajemy z ulubionymi dodatkami - owocami, jogurtem, orzechami, syropem (choć taka wersja może okazać się już za słodka :)). Smacznego!
Szukasz blendera ręcznego? - TUTAJ - KLIK! duży wybór!
1 porcja (3 placki bez dodatków) - 342 kcal
- białko - 14 g
- tłuszcze - 10,9 g
- węglowodany - 42 g
- błonnik - 6 g
Zapraszam na fanpage na Facebooku oraz Instagram
piątek, 25 listopada 2016
Bananowe placuszki owsiane
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
wyglądają uroczo :) pyszny pomysł
OdpowiedzUsuńDziękuję :) pozdrawiam
UsuńNo bosko wyglądają. Na pewno je zrobię :-)
OdpowiedzUsuńMiksujemy zwykłym mikserem czy blenderem na paćkę? :)
OdpowiedzUsuńobojętnie czym :) pozdrawiam
Usuń