SKŁADNIKI (na 2 porcje -
1 porcja - 580 kcal)
1 porcja - 580 kcal)
200 g makaronu spaghetti
4 łyżki oliwy z oliwek
3-4 ząbki czosnku
250 g pomidorków cherry
2 łyżki posiekanej bazylii
2 łyżki startego parmezanu lub innego sera
sól
PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy obrany i rozgnieciony (dłonią) czosnek. Chwilką podsmażamy, aż się zarumieni.
Wrzucamy przekrojone na połówki pomidorki. Solimy, by puściły sok. Przesmażamy 4-5 minut, na końcu dodając posiekaną bazylię.Dodajemy ugotowany makaron, który wyciągamy z garnka (bez odcedzania) np. łyżką cedzakową. Całość mieszamy i od razu podajemy. Posypujemy startym serem - możemy przyozdobić listkami bazylii.
Smacznego :)
1 porcja - 580 kcal
- białko - 19 g
- tłuszcze - 22 g
- węglowodany - 74 g
- błonnik - 7,8 g
Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram
Właśnie - cóż to za upały! Ale niech tak zostanie dłużej!
OdpowiedzUsuńDanie pyszne i pięknie podane :) Pozdrawiam!
Też mi to pasuje :) Dziękuję i również pozdrawiam :)
Usuń