Świetny i zdrowy pomysł na urozmaicenie kanapek :)
Pyszna pasta z tuńczyka i pomidorów suszonych w towarzystwie bomby witaminy C w postaci natki z pietruszki.
SKŁADNIKI (całość - 8 porcji - 250 kcal, 1 porcja - 31 kcal !!!)
1 puszka tuńczyka w sosie własnym - 100 g po odsączeniu-
5 suszonych pomidorów z oleju
1 łyżeczka oleju z pomidorów
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
ulubione pieczywo - najlepiej oczywiście pełnoziarniste :)
PRZYGOTOWANIE
Tuńczyka odsączamy z zalewy i miksujemy z pomidorami, olejem, koncentratem, pietruszką i przyprawami. Podajemy z ulubionym pieczywem. Smacznego :)
Szukasz fajnego blendera ręcznego - zajrzyj TU! KLIK! KLIK!
Cała pasta wystarczy na około 8 kanapek :)
1 porcja ma (około 20 g) - 31 kcal:
- białka - 3,67 g
- tłuszcze - 0,72 g
- węglowodany - 2,55 g
- błonnik - 0,1 g
Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram
środa, 21 września 2016
Pasta kanapkowa z tuńczyka i suszonych pomidorów
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
dziś zrobiłam, pyszna ! zamiast przecieru dałam ketchup żeby była słodsza i dużo świeżo zmielonego pieprzu... rewelacja
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakował - a pomysł z kuczupem świetny! Pozdrawiam :)
Usuńja dorzuciłam ziarna słonecznika- smakuje świetnie :)
OdpowiedzUsuńNa pewno 👍
UsuńSuper mniam, polecam.
OdpowiedzUsuń