2 jajka
80 g grzybów leśnych
1 łyżka tartej bazylii
1 łyżka tartej mozzarelli
sól
pieprz
1 łyżeczka masła
PRZYGOTOWANIE
Grzyby czyścimy, kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na maśle na małej patelni. Jajka mieszamy w kubku, przyprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy na patelnię, oprószamy posiekaną bazylią. Gdy omlet lekko się zetnie posypujemy tartą mozzarellą i przykrywamy patelnię do całkowitego ścięcia. Od razu podajemy. Smacznego :)
1 porcja - 294 kcal
- białko - 23 g
- tłuszcze - 19 g
- węglowodany - 4,7 g
- węglowodany - 2,4 g
Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram
oooo fajny, mega fajny i pożywny :) zrobię jutro na śniadanko :)
OdpowiedzUsuń