Deser wymyśliła i przygotowała moja córka - lat 15 :)
Będzie kto miał przejąć blog w przyszłości ;)
SKŁADNIKI (na 4 porcje)
160 g dobrego musli
4 łyżeczki miodu
200 g śmietany kremówki
(lub w wersji light greckiego jogurtu)
125 g serka mascarpone
1/3 tabliczki czekolady deserowej
2 garście malin
2 garście borówek (u mnie amerykańskich)
(lub ulubionych/dostępnych owoców)
PRZYGOTOWANIE
Płatki mieszamy z miodem i układamy na dnie pucharków/szklanek.
Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy mascarpone i mieszamy (nie dodajemy tu żadnego cukru, gdyż spód z miodem da nam słodycz). Na koniec dodajemy gorzką czekoladę - mieszamy łyżką i przekładamy na płatki. Na całości rozkładamy owoce. Smacznego :)
Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz