Pyszny, szybki przepis na obiad w gorący dzień - lekki makaron z dodatkiem warzyw i fety sprawdzi się wyśmienicie :)
SKŁADNIKI
(dla 1 osoby - 457 kcal)
75 g razowego makaronu
(u mnie świderki - szklanka)
3 sztuki zielonych szparagów
5 pomidorków koktajlowych
łyżka oliwy
30 g sera feta
sól, pieprz
1/2 łyżeczki bazylii
1/2 łyżeczki oregano
PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy.
Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końce i kroimy na 4 części. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie przez 4-5 minut. Dodajemy przekrojone pomidorki koktajlowe - na 1-2 minuty - by się zagrzały. Następnie wrzucamy makaron i mieszamy całość. Doprawiamy ziołami i solą.
Przekładamy na talerz, dodajemy fetę pokrojoną w kostkę i oprószamy pieprzem.
Smacznego :)
Porcja makaronu - 457 kcal
- białko - 17 g
- tłuszcz - 18 g
- węglowodany - 57 g
- błonnik - 8 g
Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram
poniedziałek, 6 czerwca 2016
Razowy makaron z fetą, szparagami i pomidorkami
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ten obiad ma wszystko co lubię w jednej potrawie :)
OdpowiedzUsuńo tej porze roku też kocham te składniki <3
Usuń