SKŁADNIKI (4 porcje - 280 kcal - 1 porcja 70 kcal !!!)
pęczek zielonych szparagów - 500g
1 łyżka oliwy z oliwek
3 łyżki tartego parmezanu (lub innego ulubionego sera)
1 łyżka soku z cytryny
PRZYGOTOWANIE
Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końcówki i obieramy (najlepiej obieraczką do warzyw) do 1/3 wysokości. Podsmażamy na oliwie skropione sokiem z cytryną - przez około 5 minut (na średnim ogniu). Gorące posypujemy serem i podajemy jako przekąskę :) Smacznego!!!
1 porcja to tylko 70 kcal :)
- białko - 4,8 g
- tłuszcz - 4,5 g
- węglowodany - 4,75 g
- błonnik - 1,85 g
Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz