SKŁADNIKI (4 porcje,
1 porcja - 286 kcal)
4 dojrzałe pomidory
(na zdjęciach widzicie koktajlowe
- zapomniałam kupić zwykłe, a przy święcie nie było mowy o kupieniu dobrych pomidorów)
2 średnie ogórki
1 czerwona cebula
opakowanie prawdziwej fety
2 garście czarnych oliwek
pieprz
oliwa (około 4 łyżki)
suszone oregano
PRZYGOTOWANIE
Pomidory, ogórki i fetę kroimy w gruba kostkę, cebulę w półplasterki. Dorzucamy oliwki, polewamy oliwą i doprawiamy pieprzem i ziołami. Podajemy z bagietką, którą wybieramy cały sosik, który puści sałatka :)
Smacznego !!!
Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!
1 porcja - 286,5 kcal,
- białko - 11,5 g
- tłuszcz - 23 g
- węglowodany - 11,7 g
- błonnik pokarmowy - 13,7 g
Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz