Świetny przepis na urozmaicenie zwykłej jajecznicy - garść jarmużu bogatego w witaminy (A,C,E,K), antyoksydanty i składniki mineralne takie jak żelazo, magnez i wapń. Pysznie i zdrowo :)
SKŁADNIKI (dla 1 osoby - 185 kcal)
garść jarmużu
2-3 jajka
1 łyżeczka masła
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Jarmuż myjemy, usuwamy grube końce i siekamy na mniejsze kawałki. Podsmażamy na roztopionym maśle i wbijamy jajka. Gdy białko lekko się zetnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy do uzyskania ulubionej konsystencji :) Smacznego!
Porcja jajecznicy z 2 jaj - 185 kcal
białko -13,2 g
tłuszcz - 13,9 g
węglowodany - 1,2 g
błonnik - 1,1 g
Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram
jarmuż to świetne urozmaicenie zwyczajnej jajecznicy!
OdpowiedzUsuńzapraszam do udziału w konkursie :) http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2016/04/konkurs-wiosna-na-talerzu-z-green.html