SKŁADNIKI ( w 100g - 128 kcal)
600 g białej kapusty
2 małe marchewki (90 g)
średnia biała cebula
Sos:
2 łyżki cukru pudru
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
4 łyżki mleka
5 łyżek majonezu
1 łyżka octu (u mnie ryżowy)
1,5 łyżki soku z cytryny
PRZYGOTOWANIE
Kapustę drobno szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce - ja osobiście wrzucam oba warzywa do malaksera z nakładką tarki :) Cebulę drobno siekamy. Składniki sosu mieszamy, zalewamy warzywa i mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny i podajemy schłodzoną.
Smacznego :)
Jest świetna! Polecam!
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że smakowała :)
Usuń