Pyszna śniadaniowa propozycja -pełnoziarnista bagietka z pastą pomidorową z fetą
i bazylią. Aromatyczne i zdrowe śniadanie :)
SKŁADNIKI
1 pełnoziarnista bagietka
180 g sera feta
1 puszka pomidorów krojonych
(mogą być też świeże pomidory,
ale o tej porze roku preferuję jeszcze te z puszki)
1/2 pęczka bazylii
pieprz
oliwa z oliwek
suszone oregano
PRZYGOTOWANIE
Bagietkę kroimy w plasterki, skrapiamy oliwą, posypujemy oregano i zapiekamy przez 10 minut (w 180 stopniach). Pomidory odsączamy z zalewy i miksujemy z fetą i bazylią (cześć możemy zostawić do ozdobienia). Doprawiamy pieprzem. Smarujemy kromeczki pastą i kładziemy listki bazylii. Smacznego :)
Szukasz blendera ręcznego? - TUTAJ - KLIK! duży wybór!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz