poniedziałek, 21 marca 2016

Jajka faszerowane pieczarkami

Pyszna propozycja na wielkanocny (i nie tylko ;)) stół :)
Jajka faszerowane pieczarkami, cebulką i szczypiorkiem. 
Połączenie tak dobre, że jajka znikają w błyskawicznym tempie :)

jajka z pieczarkamiSKŁADNIKI
6 jajek
200 g pieczarek
1/2 białej cebuli
pęczek szczypiorku
sól
pieprz
1 łyżka majonezu
1 łyżka oliwy



PRZYGOTOWANIE
Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. 
Cebulę i szczypiorek drobno siekamy. Na oliwie przesmażamy cebulkę z pieczarkami. Studzimy farsz. Ugotowane jajka również studzimy, obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i wyciągamy żółtka. Rozgniatamy je widelcem, dodajemy pieczarkowy farsz, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i szczypiorek (pozostawiamy część do dekoracji). Mieszamy wszystko dokładnie. Nakładamy farsz do jajek i posypujemy resztą szczypiorku. Smacznego :)

jajka w majonezie
przepisy na Wielkanoc
Wielkanoc przepisy

3 komentarze:

  1. Witam czy można wszystko zrobic w sobotę a polaczyc z bialkami w niedziele? Wyglądają bardzo smacznie😋

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można , tylko trzeba szczelnie zamknąć farsz w lodówce, bo może sciemnieć :) pozdrawiam

      Usuń
  2. Cytryny można dodać do pieczarek i nie zciemnieja Fajny pomysł

    OdpowiedzUsuń