Jajka faszerowane pieczarkami, cebulką i szczypiorkiem.
Połączenie tak dobre, że jajka znikają w błyskawicznym tempie :)
SKŁADNIKI
6 jajek
200 g pieczarek
1/2 białej cebuli
pęczek szczypiorku
sól
pieprz
1 łyżka majonezu
1 łyżka oliwy
PRZYGOTOWANIE
Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Cebulę i szczypiorek drobno siekamy. Na oliwie przesmażamy cebulkę z pieczarkami. Studzimy farsz. Ugotowane jajka również studzimy, obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i wyciągamy żółtka. Rozgniatamy je widelcem, dodajemy pieczarkowy farsz, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i szczypiorek (pozostawiamy część do dekoracji). Mieszamy wszystko dokładnie. Nakładamy farsz do jajek i posypujemy resztą szczypiorku. Smacznego :)
Witam czy można wszystko zrobic w sobotę a polaczyc z bialkami w niedziele? Wyglądają bardzo smacznie😋
OdpowiedzUsuńMożna , tylko trzeba szczelnie zamknąć farsz w lodówce, bo może sciemnieć :) pozdrawiam
UsuńCytryny można dodać do pieczarek i nie zciemnieja Fajny pomysł
OdpowiedzUsuń