Pyszne, zdrowe frytki z batata i selera - alternatywa dla zwykłych ziemniaczanych jako dodatek do obiadu, lub zdrowa przekąska z dipem czosnkowym (jogurt+czosnek przeciśnięty przez praskę). Jeśli nie lubicie selera i tak spróbujcie, bo seler na ciepło smakuje "nieselerowo" i jest przepyszny :) Bataty też oczywiście :)
SKŁADNIKI (110kcal w 100g)
1 duży batat
1 średni seler
sól
pieprz
świeży tymianek
(lub inne ulubione zioła)
oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE
Warzywa obieramy i kroimy w słupki. Skrapiamy oliwą, doprawiamy solą, pieprzem i dużą ilością ziół. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (termoobieg) na 30-35 minut.
Smacznego :)
chętnie bym sprobowała takich frytek :) wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńPolecam - pyszne :)
Usuń