Pyszne racuszki z mleczkiem kokosowym - świetne na słodkie śniadanie, deser lub podwieczorek :) Możecie je zaserwować w nadchodzący Tłusty Czwartek :)
SKŁADNIKI (ok.15 szt.)
250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 1 puszka mleka kokosowego (400ml) 2 łyżki masła 2 łyżki wiórków kokosowych + trochę do posypania
PRZYGOTOWANIE Mąkę, proszek do pieczenia, jajka i mleczko kokosowe miksujemy na gładko. Na patelni, na której będziemy smażyć racuchy rozpuszczamy masło i wlewamy do ciasta. Dodajemy 2 łyżki wiórków i delikatnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron na złoto (nie dodajemy więcej tłuszczu). Gotowe racuszki posypujemy wiórkami. Możemy również podać z konfiturą lub syropem klonowym. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz