Pyszne racuszki z mleczkiem kokosowym - świetne na słodkie śniadanie, deser lub podwieczorek :) Możecie je zaserwować w nadchodzący Tłusty Czwartek :)
SKŁADNIKI (ok.15 szt.)
250 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
1 puszka mleka kokosowego (400ml)
2 łyżki masła
2 łyżki wiórków kokosowych
+ trochę do posypania
PRZYGOTOWANIE
Mąkę, proszek do pieczenia, jajka i mleczko kokosowe miksujemy na gładko.
Na patelni, na której będziemy smażyć racuchy rozpuszczamy masło i wlewamy do ciasta.
Dodajemy 2 łyżki wiórków i delikatnie mieszamy.
Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron na złoto (nie dodajemy więcej tłuszczu).
Gotowe racuszki posypujemy wiórkami.
Możemy również podać z konfiturą lub syropem klonowym.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz