Pstrąg z grilla to zdrowy, łatwy i smaczny obiad!
SKŁADNIKI (dla 2 osób)
2 pstrągi tęczowe patroszone
1 cytryna
4 gałązki tymianku
1/2 pęczka natki pietruszki
20 g masła
sól
pieprz
oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE
Ryby myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy solą i pieprzem z zewnątrz i od środka. Połówkę cytryny kroimy w półplasterki, które wkładamy do wnętrza ryby wraz z kawałkami masła, tymiankiem i pietruszką. Skrapiamy oliwą z oliwek i wstawiamy do lodówki na godzinę. Grillujemy z każdej strony okołu 10-12 minut, Podajemy z pozostałą cytryną pokrojoną w cząstki i ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Jeśli szukacie patelni do swojej kuchni - zajrzyjcie TU - KLIK!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz