niedziela, 7 lutego 2016

Grillowany pstrąg z pietruszką i tymiankiem

Pyszny pstrąg tęczowy w wersji z grilla - latem z ogrodowego, zimą z piekarnika lub patelni grillowej. Nadziany tymiankiem, pietruszką i cytryną jest aromatyczny i soczysty. Bardzo prosty i szybki w wykonaniu :)
Pstrąg z grilla to zdrowy, łatwy i smaczny obiad!

grillowany pstrąg 
SKŁADNIKI (dla 2 osób)
2 pstrągi tęczowe patroszone 
1 cytryna
4 gałązki tymianku
1/2 pęczka natki pietruszki
20 g masła
sól
pieprz
oliwa z oliwek


PRZYGOTOWANIE
pstrąg grilllowanyRyby myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy solą i pieprzem z zewnątrz i od środka. Połówkę cytryny kroimy w półplasterki, które wkładamy do wnętrza ryby wraz z kawałkami masła, tymiankiem i pietruszką. Skrapiamy oliwą z oliwek i wstawiamy do lodówki na godzinę. Grillujemy z każdej strony okołu 10-12 minut, Podajemy z pozostałą cytryną pokrojoną w cząstki i ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Jeśli szukacie patelni do swojej kuchni - zajrzyjcie TU - KLIK!  

pstrąg
ryba z grilla








 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz