Pierś z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą - czyli wszystko, co bardzo lubię w jednym daniu. W dodatku w wersji z grilla więc nie tylko smacznie,ale i zdrowo.
SKŁADNIKI (dla 4 osób)
4 pojedyncze piersi kurczaka
250 g świeżego szpinaku
(można też użyć mrożonego)
3 ząbki czosnku
kulka mozzarelli pokrojona w plastry
sól morska
świeżo mielony pieprz
słodka papryka
oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE
Szpinak myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Każdą pierś myjemy i osuszamy. Nacinamy wzdłuż tworząc kieszonkę. Nadziewamy szpinakiem i plastrami mozzarelli. Spinamy wykałaczkami. Oprószamy solą, pieprzem i papryką. Grillujemy z każdej strony, aż mięso będzie upieczone. (Ja przygotowałam kieszonki na patelni grillowej). Podajemy z ulubionymi dodatkami - u nas pieczone ziemniaczki i mix sałat z oliwą :) Smacznego!
wtorek, 9 lutego 2016
Grillowane kieszonki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ale smakowicie to wygląda , może masz chęć pokazać swoje umiejętności w moim konkursi ? wystarczy wysłać przepis zajrzyj koniecznie do przed ostatniego posta . Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDzięki, zaraz zaglądam :)
UsuńPysznie. Same składniki, które lubię.
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie. Zapisuje do zrobienia :)
OdpowiedzUsuńJak długo grillujesz piersi na patelni? I możesz zdradzić sekret dobrze upieczonych ziemniaków?
OdpowiedzUsuń