wtorek, 9 lutego 2016

Grillowane kieszonki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą

Pierś z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą - czyli wszystko, co bardzo lubię w jednym daniu. W dodatku w wersji z grilla więc nie tylko smacznie,ale i zdrowo.

kurczak ze szpinakiem 
SKŁADNIKI (dla 4 osób)
4 pojedyncze piersi kurczaka
250 g świeżego szpinaku
(można też użyć mrożonego)
3 ząbki czosnku
kulka mozzarelli pokrojona w plastry
sól morska
świeżo mielony pieprz
słodka papryka
oliwa z oliwek 

PRZYGOTOWANIE
Szpinak myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Każdą pierś myjemy i osuszamy. Nacinamy wzdłuż tworząc kieszonkę. Nadziewamy szpinakiem i plastrami mozzarelli. Spinamy wykałaczkami. Oprószamy solą, pieprzem i papryką. Grillujemy z każdej strony, aż mięso będzie upieczone. (Ja przygotowałam kieszonki na patelni grillowej). Podajemy z ulubionymi dodatkami - u nas pieczone ziemniaczki i mix sałat z oliwą :) Smacznego!

grillowany kurczak
kieszonki z piersi kurczaka




 

5 komentarzy:

  1. Ale smakowicie to wygląda , może masz chęć pokazać swoje umiejętności w moim konkursi ? wystarczy wysłać przepis zajrzyj koniecznie do przed ostatniego posta . Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie. Same składniki, które lubię.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda pysznie. Zapisuje do zrobienia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak długo grillujesz piersi na patelni? I możesz zdradzić sekret dobrze upieczonych ziemniaków?

    OdpowiedzUsuń