SKŁADNIKI
3 dojrzałe banany
2 jajka
4 łyżki oleju kokosowego
1,5 szklanki mąki żytniej razowej
1/2 szklanki brązowego cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
PRZYGOTOWANIE
W dużej misce łączymy suche składniki czyli mąkę,cukier i proszek do pieczenia.
W drugiej rozgniatamy widelcem banany, dodajemy olej i jajka, mieszamy. Dodajemy "mokre" składniki do suchych i dokładnie mieszamy. Na koniec wsypujemy siekane orzechy. Mieszamy i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 45 minut (z termoobiegiem). Po upływie 30 minut przykrywamy wierzch folią aluminiową.
Smacznego :)
Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK!
Na pewno bardzo smaczne. I Fit więc biorę w ciemno.
OdpowiedzUsuń4 łyzki oleju po rozpuszczeniu czy prosto ze sloika? :)
OdpowiedzUsuńzw słoika :) pozdrawiam :)
UsuńA co to za różnica czy po rozpuszczeniu czy nie?
Usuńsuper przepis, ciasto zrobiłam i na pewno będę robić je często :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowało :)pozdrawiam
Usuńa można dodać miodu zamiast cukru? a jeśli tak, to jaką ilość?
OdpowiedzUsuńTeż jestem ciekawa czy zamiast cukru miód??? I ile???
OdpowiedzUsuńA mi wyszedl zakalec i zastanawiam się co było przyczyną?!
OdpowiedzUsuńCzy mogę zamienić proszek do pieczenia na sode oczyszczona?
OdpowiedzUsuńTak, tylko należy dać mniej sody - około 1/2 łyżeczki, pozdrawiam
UsuńWyszło pycha! Zamiast cukru dałam stewię, dodałam też trochę maku. A, i zamiast trzeciego banana, jabłko.
OdpowiedzUsuńSuper <3 bo przepisy mają być inspiracją :)
UsuńBardzo chciałabym uzyskać odpowiedź, czy mogę dodać odżywkę białkową do ciasta?
OdpowiedzUsuńMyślę, że jak najbardziej można dodać 😁
Usuń