Bardzo łatwe w przygotowaniu i szybkie ciastka z musem jabłkowym.
Takie inne ciasteczka z ciasta francuskiego :)
Pyyycha :)
SKŁADNIKI
1 prostokątne opakowanie
ciasta francuskiego
1/2 małego słoiczka
musu jabłkowego
1 jajko
PRZYGOTOWANIE
Ciasto kroimy na 16 równych prostokątów. Możemy je delikatnie rozciągnąć palcami.
Na każdym kładziemy łyżeczkę musu jabłkowego. Wzdłuż dłuższego boku zwijamy w rulon.
Odwracamy do góry stroną, gdzie ciasto na siebie zachodzi. Boki zawijamy do góry i mocno sklejamy. Układamy nasze "paczuszki" na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy ciasteczka roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 12 minut ( termoobieg). Smacznego :)
Proponuję od razu przygotować podwójną porcję - tylko piec na raty lub na dwóch blachach ( nie więcej niż 16 sztuk na blachę), gdyż ciasteczka pięknie wyrastają :)
Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK!
wtorek, 5 stycznia 2016
Proste ciasteczka nadziewane musem jabłkowym
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wyglądają bardzo apetycznie, będę je robić na weekendzie :) Jakiś czas temu wpadłam na pomysł nadziewania ciastek francuskich serem, takim gotowym do sernika, ale niestety nadzienie mi wypłynęło i nie wyglądały zbyt efektownie ;) Tym razem liczę, że wyjdą super :)
OdpowiedzUsuń