piątek, 29 stycznia 2016

Jajecznica z rukolą

Bardzo lubię jajka na śniadanie - już Wam kiedyś pisałam, że spożywanie ich rano przyspieszam metabolizm o 17% - pamiętacie?
Najłatwiej jest zrobić jajecznicę. Tym razem polecam Wam jajecznicę z rukolą, którą również bardzo, bardzo lubię :)

jajecznica

SKŁADNIKI (dla 2 osób)
4-5 jajek
1 łyżka masła
mała garść rukoli
2 bułki lub 4 kromki chleba pełnoziarnistego
sól
pieprz




PRZYGOTOWANIE
Jajka wbijamy do miseczki/kubeczka i roztrzepujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. 
Na patelni roztapiamy masło, wlewamy jajka i smażymy na wolnym ogniu, aż jajka się zetną. Pod koniec dodajemy rukolę i delikatnie mieszamy. Podajemy na kromkach lub połówkach bułek. Posypujemy resztą rukoli i delikatnie oprószamy pieprzem. 
Smacznego :)

jajka
rukola z jajkami
  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz