niedziela, 13 grudnia 2015

Łosoś pieczony w orzechowej panierce

Pyszna propozycja dla miłośników łososia :) 
Cudownie smakuje otulony orzechową panierką. Szybki i smaczny pomysł na rybę :)

łosoś pieczonySKŁADNIKI (dla 4 osób)
600 g filetu z łososia bez skóry
sól morska
biały pieprz
sok z cytryny
2 jajka
2 łyżki mleka
kilka łyżek mąki
200 g posiekanych orzechów włoskich


PRZYGOTOWANIE
łosoś w orzechachRybę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i dzielimy na 4 kawałki. Skrapiamy sokiem z cytryny i nacieramy solą i pieprzem. Panierujemy w mące, jajkach roztrzepanych z mlekiem i orzechach. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Upieczonego łososia podajemy z ulubionymi sałatami i np. z ziołowymi kuleczkami ziemniaczanymi :) Smacznego!

łosoś
łosoś
wigilia przepisy






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz