Najlepsza opcja podania kani :)
Pamiętajmy tylko o spożywaniu tych grzybów z pewnego źródła, jeśli się nie znamy :)
Ja mam kanie zawsze z ogrodu moich Rodziców, a w lesie, choć jestem nawet w 99 % pewna, że to kanie - pozwalam im mimo wszystko rosnąć dalej :)
SKŁADNIKI
kanie
jajka
mleko
mąka
bułka tarta
sól
pieprz
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE
Usuwamy nogi grzybów i oczyszczamy kapelusze. Jeśli są duże kroimy na ćwiartki.
Panierujemy kanie - najpierw w mące, później w jajku wymieszanym z mlekiem (2-3 łyżki mleka na jedno jajko) przyprawionym solą i dość sporą ilością pieprzu. Na końcu w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju (średni ogień) po kilka minut z każdej strony, aż będą złoto-brązowe. Odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubionym pieczywem.
Smacznego :)
Smak dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńPrawda :)
UsuńPrzepyszne
OdpowiedzUsuńcieszę się, że smakowały :)
Usuń