Szybkie, pyszne, zdrowe danie dla makaronożerców takich jak ja :) Razowe fusilli możemy oczywiście zastąpić każdym ulubionym makaronem pełnoziarnistym :)
SKŁADNIKI (dla 2 osób)
150-200 g razowego fusilli 2 pęczki pietruszki 2 ząbki czosnku 100g pestek z dyni sól morska pieprz świeżo mielony 6-8 łyżek oliwy z oliwek kulka mozzarelli lub 100g tartego parmezanu
PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W blenderze miksujemy pietruszkę z oliwą, czosnkiem i pestkami dyni. Doprawiamy solą i pieprzem. Mozzarellę drobno siekamy. Odcedzony makaron podajemy natychmiast z pesto i posypujemy serem. Pyszny makaron z pesto pietruszkowym gotowy :) Smacznego :)
Wygląda bardzo smacznie! Lubię ciemne makarony :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję, ja też bardzo lubię :)
Usuńszybko, smacznie i zdrowo ;)
OdpowiedzUsuńDokładnie :)
Usuń