Razowe fusilli możemy oczywiście zastąpić każdym ulubionym makaronem pełnoziarnistym :)
SKŁADNIKI (dla 2 osób)
150-200 g razowego fusilli
2 pęczki pietruszki
2 ząbki czosnku
100g pestek z dyni
sól morska
pieprz świeżo mielony
6-8 łyżek oliwy z oliwek
kulka mozzarelli lub 100g tartego parmezanu
PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W blenderze miksujemy pietruszkę
z oliwą, czosnkiem i pestkami dyni. Doprawiamy solą i pieprzem. Mozzarellę drobno siekamy.
Odcedzony makaron podajemy natychmiast z pesto i posypujemy serem.
Pyszny makaron z pesto pietruszkowym gotowy :) Smacznego :)
Wygląda bardzo smacznie! Lubię ciemne makarony :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję, ja też bardzo lubię :)
Usuńszybko, smacznie i zdrowo ;)
OdpowiedzUsuńDokładnie :)
Usuń