Letnia, orzeźwiająca, niskokaloryczna sałatka na upalne dni :)
SKŁADNIKI
1/2 kg słodkiego arbuza
1/2 czerwonej cebuli
180 g sera feta
20 szt. czarnych oliwek
sok z połowy cytryny
garść listków mięty
2 łyżki oliwy z oliwek
świeżo mielony pieprz
PRZYGOTOWANIE
Cebulę kroimy w półplasterki, przekładamy do miski i zalewamy sokiem z cytryny. Arbuza obieramy ze skóry, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Fetę siekamy w podobnej wielkości kostkę. Dodajemy całe oliwki i posiekaną miętę. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem i polewamy oliwą. Smacznego :)
Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!
środa, 5 sierpnia 2015
Sałatka z arbuzem i fetą
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wspaniała, lekka, delikatna i pięknie wygląda :) sałatka na upał jest najlepsza! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń